Den storrökande blondinens typsnitt

Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others, sa Groucho Marx. Min brittiske lärare i typografi i London utvecklade citatet vidare: There is no such thing as an ugly typeface, only bad typography. True, true…

Så, härmed utnämner jag mig själv till Comic Sans beskyddare (hör: Ta, ta, da…), men inte sushi-restaurangen som använder den (hör: Uschi sushi). Det är inte typsnittets fel att någon använder det på fel sätt. Jag har egentligen ingen aning om vad typsnittet ovan heter, men i detta sammanhang funkar det även om ämnet är livet. Den storrökande blondinen klarade sig och alla blev vi lättade under intagande av morgonkaffet i Västra Götalandregionens tidning. Bra gjort!  

Det här inlägget postades i Annonser, Comic Sans, Groucho Marx, Typsnitt. Bokmärk permalänken.