Lysande bokstäver i vardagen

Varje dag hastar vi förbi neonskyltar av olika slag. Vi kanske till om med går förbi samma skylt flera gånger om dagen. De syns från långt håll, kanske redan vid hundra meter skymtar vi dem som en liten prick. Vi blir så nöjd med att de hjälper oss att hitta vår väg till dit vi ska. Vi tänker inte så mycket på hur ser ut, bara vad som står. Och noterar placeringen.

Här om dagen stod jag kvar framför en neonskylt och tittade länge. Jag kunde inte låta bli att förundras av bokstävernas form kontra deras funktion. Det första E:et i skylten var enormt vackert. Neonskylten har inget med butikens logotyp att göra, utan tvärt om. Det är som om den har en helt annan funktion för att guida oss. Vilket hantverk det måste vara att göra neon-skyltar! Att bända rör efter bokstavsformen med verktyg, istället för att teckna upp formen. Om jag skulle våga få mitt namn i neon, var skulle jag sätta upp den skylten? I köket, i sovrummet eller kanske i tvättstugan?

Det här inlägget postades i Bokstäver, Skyltar. Bokmärk permalänken.