Ingen vet vad som lurkar runt i Botaniska

Intill spårvagnsstationen Botaniska trädgården i Göteborg finns en intressant skylt. Vad är det i fyrkanten intill B? Ingen vet. Inte ens en solig dag vet man vad som väntar en i Botaniska Änggården. Som tur är går föräldern och barnet åt ett annat håll. Som ni märker har jag inte ens kommenterar gemena å, men nu kommer det. Vaaaa!?! Det gör ont i mitt hjärta när jag ser det.

En god typsnittstecknare som heter Zuzana Licko, har sagt att man läser bäst det man läser mest. Det måste nämnas många gånger, tycker jag. Det är definitivt mitt favoritcitat till de som hävdar att antikvor är enligt per definition det absolut mest lättlästa. Antikvor eller linjärer? Det kan man ju inte välja mellan om man inte vet var man ska använda det.

Det här inlägget postades i Skyltar. Bokmärk permalänken.