Herr Briem och jag

I morgon åker jag till Reykjavik på Island för att lyssna på föreläsningarna på ATypI:s årliga konferens. Det blir min okrönte script-gud, islänningen Gunnlaugur SE Briem som är värd. När jag själv började formge typsnitt, så var hans – Notes on type design – min egen husbibel. Det har ju hänt en del sedan han publicerade den, men ändå. Han är alltid värd en eloge. Jag hoppas att han inte gör mig besviken. Jag har nämligen stora förväntningar på honom. Det ska bli intressant att höra honom tala om dagens webfontteknik. Här är kärnan till varför jag älskar typsnitt. Dessa kontraster – den förfinade tekniken – alltid i rörelse, den förundrande historien – som knyter oss alla samman – och den sköna bokstavsformen, som har haft en kontinuerlig kontakt med våra händer – förädlad under sekler. Så finmejslad att mormor kan se skillnaden mellan en Baskerville och en Caslon. Herr Briem, vi ses snart!

Det här inlägget postades i ATypI, Fontteknik, Typsnitt, Typsnittstecknare. Bokmärk permalänken.