Ett smörgåsbord av bokstäver

Nu min käre vän, känner jag att skrivkrampen börjar släppa. Jag har infriat mitt löfte till Dig och besökt Din skola i träpatronernas stad. Du gick bort alldeles för hastigt, min vän. Bara några dagar tidigare hade vi ju talas vid. Du skulle visa mig Ditt Mitt. Kanske de båda hörde ihop? Jag har besökt Mitt två gånger nu i vår. Dina studenter arbetar hårt och jag lovar att göra mitt bästa. Utöver en universitetbyggnad som är en ögonfröjd, så är det en väldigt spännande utbildning – i design.

Så mycket har hänt sedan jag skrev sist på bloggen, så jag vet knappt var jag ska börja. Du kände säkert till den isländske kalligrafen och typsnittdesignern Gunnlaugur SE Briem? I alla fall så hörde Gunnlaugur av sig till mig i höstas och ville att jag skulle vara med i hans nya bok. Jag blev så pillrigt glad.

I höstas lanserade han boken »The Briem Report – Letterforms 2012», som man kan ladda ner gratis, antingen som en hög- eller lågupplöst pdf. Det är en anspråkslös hemsida Du kommer till, som döljer sitt innehåll. Som ett enkelt bokomslag till en nagelbitande roman. Här samsas ett brett spektra av bokstavsfrälsta kalligrafer, bokstavstecknare, typsnittsformgivare, stenhuggare, typografer och grafiska formgivare från hela jordklotet – från Japan till Peru och tillbaka till världens ände. Boken är som ett smörgåsbord av bokstäver. Mina finns på sidorna 128 och 129. Men titta gärna runt. Det är ett frosseri i bokstavskonst. Ett återkommande tema är en konstnärlig ton som finns i flera av bidragen. Det skulle Du nog ha gillat tror jag.

Tack HC för att Du var min bokstavsvän.

Det här inlägget postades i Gunnlaugur SE Briem, HC Ericson. Bokmärk permalänken.