Jim, vill du bli min farfar?

Man kan inte låta bli att bli förtjust i Jim Rimmer i Making faces. Det är nog när han doppar fingret i blyet och flinar. Med grönt ansikte ser jag på när Jim berättar och visar för Richard Kegler om hur man faktiskt gör typsnitt och blytyper. Eller – doodling around, som Jim själv säger. Precis som det var på sommarlovet när man besökte farfar. Man ritade, finlirade, skrotade, donade, fikade hos farmor, grejade lite till och voila! – en mojäng, i det här fallet – ett typsnitt. Och det är så bra att filmen blev gjord, för Jim dog förra året. Filmen visades i sin helhet i Reykjavik och jag fick en kopia av producenten. Den finns att köpa hos p22. Det blir nog fredagsmys med en bokstavsfilm med familjen i helgen. Se den!

Det här inlägget postades i Film, Typografer, Typsnittstecknare. Bokmärk permalänken.